I am Bart’s Bites moesten wel aan strenge eisen voldoen!

Hoe is het receptuur van I am Bart’s Bites eigenlijk ontstaan?

Voeding bepaald veel voor je, heel veel. Je gezondheid en energie niveau worden voor groot deel bepaald door dat wat je eet. Dit beseffen we steeds meer. Een uitdgaing blijft de tussendoortjes, vaak zit daar nog een hoop junk food tussen. Daar wilde ik wat aan doen.
Het probleem bij de de kant-en-klaar producten, de snack’s, tussendoortjes, fast foods etc is dat ze zo zwaar bewerkt zijn, en of zo lang houdbaar moeten zijn dat alle nutrienten er bewust zijn uitgehaald. Voordeel van weghalen van nutrienten is dat de producten niet meer kunnen bederven aangezien de microorganismen die voeding kunnen bederven diezelfde nutrienten gebruiken. Haal deze weg en je hebt een langer houdbaar product.

Waarom zou een snack niet gewoon een voedzaam en nutrient rijk product kunnen zijn zonder weg laten van nutrienten of toevoegen van zoveel troep dat het junk food wordt? Met die vraag zijn mijn moeder, die als voedingsdeskundige veel heeft bijgedragen aan de samenstelling van het receptuur, en ik aan de slag gegegaan met het samenstelling van de Bites. Hieronder onze lijste van eisen waaraan de Bites moesten voldoen. Het mooie is, het is ons nog gelukt ook!

I am Bart’s Bites zijn super functionele snacks moeten voldoen aan de volgende eisen:

  • Echte voedingen, “ whole foods “
  • Biologisch
  • Stabiel energie leveren, geen suikerdip!
  • Minimaaltijd met alles erop en eraan
  • Verzadiging geven
  • Groenten en fruit bevatten
  • Veel vezels voor je darmflora bevatten
  • Zaden voor de eiwitten en vetten
  • Geen toegevoegde suikers en E-nummers (tegenwoordig ook wel “clean-label” ingrediënten genoemd)
  • Vrij van gluten, lactose en noten

p.s. Er zijn wel natuurlijke manieren van verbeteren van de houdbaarheid zoals, drogen, pekelen en roken van voeding. Onze bites zijn langer houdbaar doordat wij ze drogen.

Nieuwe verpakking, per doos van 15 stuks verkrijgbaar in onze eigen webshop. Vanaf nu blijvend in prijs verlaagd, van € 34,– nu voor € 30,- De smaken, Red Fruit, Mango, Espresso en Chocolate.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *