I am Bart’s Bites verkrijgbaar bij EkoPlaza met nieuwe verpakking

Mei 2019 is een mijlpaal voor I am Bart’s. Na een aantal trials, zowel online als in kleinere winkels, neemt de biologische supermarktketen Ekoplaza met ingang van deze week Bart’s Bites op in het assortiment. Daarbij gaat het voorlopig om drie producten: de gezonde tussendoortjes Red Fruit, Espresso en Chocolate die in alle vestigingen in Nederland verkrijgbaar zijn. Een fantastische opsteker; na zes jaar ontwikkelen, ondernemen en pionieren, vindt Bart. “Dit is een geweldige doorbraak waar je als start-up met een biologisch verantwoord merk alleen maar van kunt dromen. Dat Bart’s Bites bij de grootste en beste biologische supermarktketen van Nederland te verkrijgen zijn, is formidabel.“

Toekomst
Bart kijkt ook meteen verder. “Wat mij betreft, is dit nog maar het begin. Ik wil iedereen kunnen bereiken. Voor consumenten is het aanbod regelmatig een probleem. Op het moment dat je behoefte hebt aan een voedzaam tussendoortje is het vaak beperkt of helemaal niet beschikbaar. Dat probleem wil ik met Bart’s Bites graag oplossen. Ik vind dat goede voeding altijd en voor iedereen bereikbaar moet zijn. In de bio-supermarkt dus, maar bijvoorbeeld ook on-the-go, in scholen en in sportkantines waar veel jeugd is.”

Vernieuwde en duurzame verpakking
Dit voorjaar wordt ook al een vernieuwde verpakking geïntroduceerd. De oorspronkelijke doosjes waren kunstig ontworpen, maar bleken behoorlijk complex om de bites in te verpakken. Dat nam te veel tijd en mensen in beslag. Bovendien kregen we vaak van consumenten te horen dat we te veel verpakkingsmateriaal gebruikten. Natuurlijk hebben we dat vooraf uitgebreid getest, maar aan het einde van de testperiode werd duidelijk dat de bites iets lichter zouden worden en de originele verpakking ook daarom niet zou voldoen. In de korte tijd die we nog hadden voor de lancering hebben we toch maar de ‘oude’ verpakking met aangepaste tekst gebruikt. Maar nu hebben we dus een nieuwe verpakking, die ook meteen duurzaam is. De buitenkant is van FSC-gecertificeerd papier en de barrièrelaag aan de binnenkant (nodig om de aangegeven houdbaarheid te garanderen) is gemaakt van composteerbaar bioplastic. Veel duurzamer gaat het niet worden.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *