De Holy Bites zijn te koop!

Voormalig schaatser Bart Veldkamp brengt een eigen tussendoortjeslijn op de markt: I am Bart’s. Puur biologische producten zonder conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers, maar vol met groenten, fruit en zaden. Het eerste product, I am Bart’s Holy Bites, is het resultaat van een bijzonder lange reis. Bart ontwikkelde de startup I am Bart’s en het productieproces namelijk volledig zelf.

“Na mijn schaatstijd viel ik terug in mijn oude routine. Overdag schoten ontbijt en lunch er vaak bij in. Tussendoortjes haalde ik uit de schappen van tankstations. Niet echt gezond. Allemaal producten vol met kunstmatige smaak en conserveringsmiddelen; eigenlijk gewoon junkfood. Bovendien ben ik door m’n aangeboren astma en allergieën altijd al extra gevoelig geweest voor dit soort onverantwoorde voeding. Ik vroeg me steeds vaker af waarom er geen goede tussendoortjes waren. Dat moest beter kunnen. Voor mezelf maar ook voor anderen”, vond Bart.

Een hele reis
Uiteindelijk werd het een hele uitdaging om een alternatief te ontwikkelen. Bart is in 2011, thuis in zijn keuken, gaan experimenteren: bakken, koken en drogen. Later samen met zijn moeder, die als orthomoleculair voedingsdeskundige altijd intensief betrokken is geweest bij de productontwikkeling. Eind 2018 is het dan eindelijk zover: I am Bart’s gaat de markt op. Dat het zo lang geduurd heeft, kwam door het uitgebreide eisenpakket van Bart. “De reep moest pertinent biologisch zijn en groenten, fruit, zaden en kruiden bevatten. Tegelijk waren toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, gluten en noten een ‘no go’. Daar wilde ik absoluut geen concessies aan doen. Tel daar het bouwen van een eigen productieproces en de bijbehorende obstakels bij op en je bent ettelijke jaren verder.”

Geen repen, maar bites
Oorspronkelijk was het de bedoeling om de voedingsreep als eerste op de markt te brengen. Uit technische overwegingen is echter gekozen voor de bites. “De productie daarvan is niet afhankelijk van het klimaatsysteem, dat cruciaal is voor het produceren van de voedingsreep en nog niet optimaal is ingeregeld. Daarom begin ik met de Holy Bites, die eigenlijk als tweede product waren gepland. Net als in de receptuur doe ik ook in het productieproces geen concessies. Ik ga altijd voor goud. Als je iets doet, moet je het goed doen.”

I am Bart’s Holy Bites
En nu is het dus zover. “Met trots presenteer ik mijn eerste product I am Bart’s Holy Bites; een puur biologisch en verantwoord tussendoortje dat we hebben volgestopt met groenten, fruit en zaden. Die zorgen voor een natuurlijke balans met een zuivere smaak. Alle troep als conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers hebben we eruit gelaten. Kortom, een bite met 0% junk bestemd voor iedereen. Met zorg vervaardigd in onze eigen kleine fabriek in Nederland”, aldus Bart.

Holy Bites Espresso Cocoa
De eerste Holy Bites variant is de Espresso Cocoa. “Ik ben gek op koffie en dacht; ‘laten we een bite met echte koffie maken.’ Dat hebben we gedaan. Door de combinatie van Arabica koffiebonen met krachtige Peruaanse cacaonibs is de Espresso Cocoa een pittige bite, gemengd met het zoet van vijgen, rozijnen en rode bieten. Hoe langer je de bite proeft, hoe meer koffiesmaken en aroma’s je ervaart. Het is een echte powerbite voor de rustige genieter.”

Wil jij de bites kopen? Dat kan hier.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

7 reacties op “De Holy Bites zijn te koop!

 1. Anita Admiraalzegt:

  Beste Bart,

  Zou deze bites graag introduceren en adviseren aan mijn cliënten en studenten.

  Zijn er groothandelsprijzen? ‘Proefverpakkingen
  en/of foldermateriaal ?

  Veel succes met je mooie product

 2. Christa Jordaanzegt:

  Gefeliciteerd dat je repen nu te koop zijn.
  Ga ze zeker proberen.
  Misschien kan je ook een goede gezonde muesli ontwikkelen zonder al die suikers en troep. Heb een gastricbypass gehad en moet nu wel op te veel suikers letten. Moeilijk om een gezonde muesli te vinden. Brood valt niet zo lekker bij mij en ook bij veel lotgenoten.
  Sucses met je bedrijf. Gr Christa.

 3. Sietske Hofstrazegt:

  Gisteravond besteld, vandaag binnen en nu al verslaafd. Gevaarlijk lekkere dingen! Ik ben heel benieuwd naar de andere smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *