Productieruimte moet voldoen aan hoge eisen

Voor mij is het heel belangrijk dat Bart’s Bar met de best mogelijke ingrediënten en onder de best mogelijke omstandigheden wordt geproduceerd. Ik weet veel, maar natuurlijk niet alles. Een voorbeeld? Alle ingrediënten in Bart’s Bar moeten getraceerd kunnen worden. Wie is de producent, wat is het product, waar komt het vandaan en heeft het daadwerkelijk de kwaliteit die beloofd wordt. Daarnaast moet de productieruimte aan veel eisen voldoen om het predicaat ‘voedselveilig’ te krijgen.

Ik ben dan ook heel blij met de samenwerking met de adviseurs van Précon Food Management. Zij zorgen ervoor dat het HACCP protocol (Hazard Analysis and Critical Control Points) volledig in kaart wordt gebracht en verder wordt uitgewerkt. Zo wordt voor de productielijn een speciale ruimte gebouwd, een soort Clean Room. Dat wordt gedaan om te garanderen dat er geen glutencontaminatie vanuit de omgeving kan ontstaan. Dit wordt bereikt door een lichte overdruk te creëren, zodat de luchtstroom altijd naar buiten gericht is en gluten niet van buiten naar binnen kunnen komen. De kans daarop is sowieso heel klein, maar ik wil geen enkel risico nemen. Zoals jullie op de foto zien is de ruimte bijna af. Vandaag, 25 juli 2017, gaat de nieuwe vloer er nog in. Het gaat een schitterende en zuivere productieruimte worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *